Acting Classes LA

 

LEARN TO ACT ON-SCREEN AT ONE OF THE BEST ACTING SCHOOLS

Our two year acting program offers more advanced acting classes la, having students implement all the skills they have learned in Acting Program I. Acting Program II offers actors a playground to take their work to a higher level in our theaters by working on classical and contemporary material sound stage. For example Shakespeare, George Bernard Shaw, Molière, and contemporary playwrights: John Patrick Shanley, Lynn Nottage, David Mamet, Tracy Letts. The Film Classes will have a focus on preparing the students to do screen tests and being on a Sound Stage or on location. Voice and Speech will offer a continued process on how to have a practical use of drills. In our fourth quarter students will be either on stage on a film set getting hands on experience. The students will get to work professionally and practically incorporate the Tool Box they have been taught and go from being a student of acting to being an Artist. Our students will acquire the knowledge of doing versus intellectualizing the concepts learned. Future generation of actors to acquire with their imagination and passion and to have the skill, clarity and confidence to be storytellers of tomorrow.

 

acting classes la

 


Acting Classes LA Schedule

1st Quarter

CLASSES CLOCK HOURS DAY TIME TEACHER
Golden Box Master Class 4h Thursday 10AM – 2PM Michelle Danner
Improvisation I 4h Monday & Thursday 10AM – 2PM Derek Reid
The Meisner Class 4h Friday 12PM – 4PM Valerie Debler
On Camera Acting 4h Monday 5PM – 9PM Doug Kaback
Scene Study I 4h Tuesday 6PM – 10PM Michelle Danner
or Scene Study I 4h Saturday 12PM – 4PM Christine Dunford

 

2nd Quarter

CLASSES CLOCK HOURS DAY TIME TEACHER
Scene Study II 4h Tuesday 6PM – 10PM Michelle Danner
or Scene Study II 4h Saturday 12PM – 4PM Christine Dunford
On Camera Cold Reading 4h Thursday 2PM – 6PM Michelle Danner
Acting Theory I 4h Friday 10AM – 2PM Barbara Bragg
Voice & Speech I 4h Monday 12PM – 4PM Barbara Bragg
The Adler Class 4h Wednesday 2PM – 6PM James Fowler

 

3rd Quarter

CLASSES CLOCK HOURS DAY TIME TEACHER
Scene Study and Script Analysis I 4h Tuesday 6PM – 10PM Michelle Danner
or Scene Study and Script Analysis I 4h Saturday 12PM – 4PM Christine Dunford
Alexander Movement 4h Monday 2:30PM – 6:30PM James Fowler
Improvisation II 4h Monday & Thursday 10AM – 2PM Derek Reid
On Camera Acting II 4h Wednesday 6PM – 10PM Doug Kaback
or On Camera Acting II 4h Friday 3PM – 7PM Doug Kaback
Musical Theatre I 4h Thursday 2PM – 6PM James Fowler

 

4th Quarter

CLASSES CLOCK HOURS DAY TIME TEACHER
Scene Study & Shakespeare 4h Tuesday 6PM – 10PM Michelle Danner
or Scene Study & Shakespeare 4h Saturday 12PM – 4PM Christine Dunford
The Stanislavski Class 4h Wednesday 2PM – 6PM Javier Alcina
Voice & Speech II 4h Monday 2:30PM – 6:30PM Barbara Bragg
Acting Theory II            4h Friday 6PM – 10PM Barbara Bragg
The Business of Acting 4h Wednesday 2PM – 6PM Michelle Danner

 

5th Quarter

CLASSES CLOCK HOURS DAY TIME TEACHER
Scene Study III 4h Tuesday 6PM – 10PM Michelle Danner
or Scene Study III 4h Saturday 12PM – 4PM Christine Dunford
Improvisation III 4h Monday & Thursday 10AM – 2PM Derek Reid
On Camera Acting III 4h Thursday 2PM – 6PM Michelle Danner or Doug Kaback
Musical Theatre II 4h Wednesday 10AM – 2PM James Fowler
Acting Theory III 5h Thursday or Friday 1PM – 6PM Barbara Bragg

 

6th Quarter

CLASSES CLOCK HOURS DAY TIME TEACHER
Scene Study IV 4h Tuesday 6PM – 10PM Michelle Danner
or Scene Study IV 4h Saturday 12PM – 4PM Christine Dunford
On Camera Acting IV 4h Thursday 2PM – 6PM Michelle Danner or Derek Reid
Acting Theory IV 4h Friday 10AM – 2PM Barbara Bragg
Voice & Speech III 4h Monday 2PM – 6PM Barbara Bragg
Improvisation IV 4h Monday & Thursday 10AM – 2PM Derek Reid

 

7th Quarter

CLASSES CLOCK HOURS DAY TIME TEACHER
Scene Study V 4h Tuesday 6PM – 10PM Michelle Danner
or Scene Study V 4h Saturday 12PM – 4PM Christine Dunford
On Camera Acting V 4h Wednesday 6PM – 10PM Michelle Danner
or On Camera Acting V 4h Friday 3PM – 7PM Doug Kaback
Voice & Speech IV 4h Monday 12PM – 4PM Barbara Bragg
Making a Short Film 4h Thursday 6PM – 10PM Everett Aponte
Acting in a Short Film 4h Thursday 6PM – 10PM Brian Drillinger

 

8th Quarter

CLASSES CLOCK HOURS DAY TIME TEACHER
Work on a Full Length Play 5h Monday – Friday 10AM – 3PM Brian Drillinger & Doug Kabak
Work on a Full Length Feature  5h Monday – Friday 10Am – 3PM Everett Aponte & Teferi Seifu & Michelle Danner

Sign up for acting classes la at our Los Angeles Acting conservatory

Contact us HERE

www.losanglesactingconservatory.com

2437 Main Street,

Santa Monica, CA 90405

310.392.7327

info@losangelesactingconservatory.com